Lili Liane van Doorninck

Lili Liane van Doorninck is maker en educator. Binnen haar eigen projecten en de projecten die zij in samenwerking doet speelt zij binnen het beeldende, theatrale en educatieve veld. 

De Rimboe

Creatief Vakantiekamp

Met Hotmamahot de natuur in!

Hotmamahot TV

Een educatieve Youtube serie

Een online knutselprogramma waarin basis-knutsel-technieken worden aangereikt en de kijker wordt uitgedaagd met een KnutselKwest


The Magnetic Dress Up Dolls

De webshop

Magnetische aankleedpoppen van artiesten in handgemaakte kostuums.

THE BARBARELLAS

Sixties Go Go dansers

Groovadelic Go Go dansers in de Amsterdamse Rock 'n Roll scene.


ALS EEN VIS IN HET WATER

LUKIDA 

Een workshop waarin leerlingen onderzoeken wie zij zijn en hoe zij zich verhouden tot hun omgeving.

PRETVORMER

PERFORMEN VOOR PRETVORMER

Lili Liane is performer voor pretvormer, wat betekent dat zij zich in kostuum tussen het publiek begeeft.

DE BIERKONING

ETALAGE VOOR BROUWERIJ HOMELAND

In oktober 2019 heeft Lili Liane voor Brouwerij Homeland de etalage van de Bierkoning te Amsterdam ontworpen.

SCHMINKEN

FREELANCE MAKE-UP ARTIST

Lili Liane heeft een grote interesse in het tijdelijk aannemen van een andere rol. De fluïditeit en veelzijdigheid van je persoonlijkheid vindt voor haar via deze weg haar ruimte.

MIJN VADER IS EEN FABELDIER

AFSTUDEERWERK

Het afstudeerwerk van Lili Liane is een documentaire met haar vader als onderwerp. Dit zou een sprookjesachtige uiteenzetting van de wonderlijke verhalen van haar vader worden. Tijdens het project ontstond echter de behoefte hem als mens te leren kennen, in plaats van hem enkel als fabeldier te benaderen. Hierdoor verschoof de inhoud van de film van een fabelachtig portret naar een onderzoek in hun ouder-kind relatie. Ze probeert hun generatie- en contactkloof te overbruggen. Het werk portretteert haar vader en toont de zoektocht naar nabijheid tussen vader en dochter.

PAKJE KUNST - DE VERHALEN

EEN UITBREIDENDE VIDEOSERIE

Binnen het kader van Pakje Kunst heeft Lili Liane de videoserie 'De Verhalen' gemaakt. De videoserie fungeert als begeleiding en uitbereiding van het originele werk. Het toont de verhalen die de originele inspiratiebron zijn geweest voor haar afstudeerwerk. In het pakje kunst zat een QR code die de kijker naar de serie leidde. Tevens bevatte het pakje een klein portret van haar vader gemaakt op doorzichtig plastic. 

DE SNOEP

DE RONDLEIDING, DE WINTERPARADE EN DE MAGNEETSET

Lili Liane is werkzaam als snoepmeisje bij De Snoep op theaterfestival de Parade. Hier geeft zij onder andere De Rondleiding, een voorstelling die bezoekers op theatrale wijze inwijdt in de geheimen en gebruiken op de Parade. 

HET SCHIMMENSPEL

EDUCATIEF PROJECT VOOR DE RODE LOPER OP SCHOOL

De De Rode Loper Op School heeft Lili Liane een project ontwikkeld wat op speelse wijze aanspraak doet op theatrale en beeldende kwaliteiten bij kinderen.

IN HET WERK VAN EEN ANDER

MODEL STAAN

Door de jaren heen heeft Lili Liane binnen verschillende projecten van beeldend kunstenaars model gestaan. Zij heeft onder andere gewerkt als model voor portretfoto's, maar ook binnen conceptuele fotografie en experimentele filmprojecten.

TUSSEN KUNST EN KIDS

ONDER LEIDING VAN MAARTEN BEL

Voor This Art Fair 2018 heeft Maarten Bel samen met Lili Liane een praatprogramma ontwikkeld. Hierin wordt er, met kunstenaars en aan de hand van typische kunst-gerelateerde situaties, met kinderen over kunst gesproken. 

HET GROTE FIASCO

DE NON-INSTA-WORTHY PHOTOBOOTH


Een kans om vieze, overbelichte, goed-lelijke foto's te maken die net zo catastrofaal zijn als het festival zelf.

STADSNOMADE - ME AND THE TOURIST

ONDER LEIDING VAN JAN HOEK

From an old memory, as romantic as it is tragic, Lili knew a story of a homeless man, who once came to Amsterdam as a traveller, but ran aground and stayed. From this memory she searched for a person with a similar story. She found this is Nabil, a man who once fled from Syria, and has travelled and worked his way to Holland. In Amsterdam he used to work at a hostel for over 20 years, during this period of time he found love and started a family. When the relationship found it’s ending Nabil ended on the streets, and came in contact with drugs. At this point he is recovering, he has a roof above his head and a smile on his face. He is finally home in his self-chosen hometown. Nabil the Amsterdammer.

DE VERHALEN VAN VAN DIJK & KO

IN SAMENWERKING MET IDA MICHELS'Zij was in haar warme nest gekropen en droomde die nacht van niets bijzonders.'


RITALIN

EEN ONDERZOEK NAAR DE WERKING VAN RITALIN

VALSE MEESTERS

IN SAMENWERKING MET MAARTEN BEL

MOST THINGS NEVER HAPPEN

Dick Tuinder, 2005

© 2019 Lili Liane - Powered by Elyst