Hotmamahot TV

Hotmamahot TV is een online knutselprogramma waarbij de basistechnieken van het knutselen worden behandeld en de kijker middels het aanreiken van technieken en inspiratie wordt uitgenodigd een uitdagende opdracht te doen.
Het online programma stapt hiermee af van de veelgebruikte ‘tutorial’ vorm die de meeste online knutselvideo’s aanhouden. Bij een tutorial wordt middels een stappenplan uitgelegd hoe je iets kan maken. Omdat de video uit stappen is opgebouwd en de kijker uitnodigt om na te doen wat de maker van de video doet is er maar beperkte uitnodiging voor creatieve uiting of het oplossingsgerichte vermogen wat ontwikkeld wordt binnen een creatief proces.
Bij Hotmamahot TV proberen wij de deelnemers uit de dagen zelf vorm te geven aan onze brede uitdagende opdracht, de ‘KnutselKwest’. Wij vragen deelnemers hun resultaten online te delen zodat er uitwisseling ontstaat van de verschillende interpretaties van de opdracht.

Hotmamahot TV is ontwikkeld door Hotmamahot collectief, een stichting bestaande uit kunstenaars en docenten die spelenderwijs het makersschap bij hun deelnemers probeert aan te wakkeren. Ze zijn gevestigd in de Gele Pomp in Amsterdam Noord en werkzaam in het basis- en middelbaar onderwijs in Amsterdam en in de culturele festivalbranche door heel Nederland.

Voor een overzicht van al onze afleveringen kijk dan op ons Youtube account Hotmamahot TV.